İçeriğe geç

Uyum Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir

Uyum nedir kısa özet?

Uyum, uyum veya ayarlama, bir bütünün parçalarının uyumluluğu, bir şeyin yeni bir duruma uyarlanması anlamına gelebilir. Uyum eğitimi veya oryantasyon, şirket içinde pozisyonları değişen yeni katılımcılara veya İK profesyonellerine uygulanan eğitimdir.

TDK uyum ne demek?

Uyum, herhangi iki şey arasındaki uyumu ifade eden bir kavramdır. Bu kavram en sık kullanılan kavramlardan biridir.

Uyum kelimesinin eş anlamı nedir?

HARMONY’NİN EŞ ANLAMLISI NEDİR? Harmony kelimesi eş anlamlısı olan kelimelerden biridir. Harmony, harmony, order ve harmony kelimeleri harmony gibi yazılmayan ancak aynı anlama gelen kelimelerdir.

Uyumsal ne demek?

Uyum sağlama davranışı, bir kişinin çevresine uyum sağlama yeteneğidir.

Uyum kavramı nedir?

Uyum; dış ve iç çevre, doğal ve toplumsal koşullar tarafından meydana getirilen değişikliklere alışma sürecidir. Uyum; günlük yaşamın zorluklarına uyum sağlama, başa çıkma ve yönetme psikolojik sürecidir (Köknel, 1993).

Uyum içinde olma haline ne denir?

Tevafuk, bir arada güzel ve zarif bir şekilde uyum içinde olmak, ahenk içinde olmak anlamına gelen İslami bir terimdir.

Uyum iyiliği ne demek?

Uyum iyiliği kavramı genel olarak modeldeki bağımsız değişkenlerin bağımlı değişkendeki değişimi açıklama yeteneğidir.

Unsuz uyumu nedir?

Dilimizde sert ünsüzle biten kelimelere sert ünsüzle başlayan ekler gelir: aç-tı, aş-çı, bak-tım, bas-kı, Çiçek-ten, fond-kun, Geç-tim, İpek-çi , Seç-kin, Select-ti, sütçü vb. Yumuşak ünsüzle biten kelimelere yumuşak ünsüzle başlayan ekler alınır: al-dı, an-dı, bilgi-gi, del-gi, Göz-cü, ver- di, yol-da vb.

Uyum uygunluk ne demek?

Uyumluluk, güncel TDK sözlüğünde “uyumlu olma durumu” olarak tanımlanmaktadır. Uyum ise “bir bütünün parçaları arasındaki uyum” olarak tanımlanmaktadır.

Uyumun zıttı nedir?

İşte HARMONIOUS kelimesinin 5 zıt anlamlısı: Uyumsuz. Uyumsuz. Uyumsuz.22.09.2021İşte HARMONIOUS kelimesinin 5 zıt anlamlısı: Uyumsuz. Uyumsuz. Uyumsuz.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Ahenk ve uyum eş anlamlı mıdır?

Harmony kelimesinin eş anlamlısı harmony olarak bilinir. Harmony ve harmony kelimeleri farklı yazılışlara sahip iki kelime olsa da anlamları aynıdır.

Uyum sağlama ne demek?

Uyum yeteneği nedir? “Bireyin değişen koşullara duygularını, düşüncelerini ve davranışlarını ayarlama ve mücadele ve değişim gerektiren durumlarda bile esnek davranabilme yeteneğidir.”

Aşırı uyum ne demek?

Matematiksel modellemede, aşırı uyum “verilen bir veri kümesine çok yakın veya tam olarak eşleşen ve bu nedenle ek verilere uymayan veya gelecekteki gözlemleri güvenilir bir şekilde tahmin edemeyen bir analiz üretmek” anlamına gelir. Matematiksel modellemede, aşırı uyum “verilen bir veri kümesine çok yakın veya tam olarak eşleşen ve bu nedenle ek verilere uymayan veya gelecekteki gözlemleri güvenilir bir şekilde tahmin edemeyen bir analiz üretmek” anlamına gelir.

Uyum sorunu ne demek?

Bunlar, bir yaşam olayının sonucu olarak gelişen ve depresif veya kaygı semptomlarıyla karakterize edilen olumsuz zihinsel durumlardır. Bu yaşam olayları herkes için olmasa da strese neden olabilir. Örneğin, emeklilik, boşanma, iflas, işten çıkarılma, dolandırıcılık, vb.

Uyumsama nedir kısaca?

Uyum Sağlama (Adaptasyon) Bazen birey, karşı karşıya kaldığı yeni durumu açıklamak ve anlamak amacıyla önceden var olan şemalarının kapsam ve niteliklerini değiştirerek yeni duruma uygun davranmaya çalışır veya bazen de yeni şemalar geliştirir, buna uyum sağlama denir.

Uyum becerisi nedir?

Kültürlerarası becerilerden biri olan uyum yeteneği, bir topluluğa veya çevreye ayak uydurma ve uyum sağlama yeteneğini ifade eder. Yüksek uyum yeteneğine sahip kişiler yeni ortamlarda daha aktif ve rahat hissedebilir ve yollarını daha çabuk bulabilirler.

Uyum nedir felsefe?

Çokluk ve karşıtlığın düzenli bir birlik içinde oluşması.

Uyum psikolojisi nedir?

Psikolojik adaptasyon, bir kişinin çoğu zaman belirli bir davranış veya düşünce kalıbına girme eğilimidir. Belirli bir düşünce ve davranış modeline sahip olmak hayatı kolaylaştırır. Örneğin, yalan söyleyen insanların güvenilir olmadığını düşünmek; kişiyi, yalan söyleyen insanların potansiyel yalanları nedeniyle neden olduğu sorunlardan korur.

Kaynak: kohi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir