İçeriğe geç

Makale Mi Tez Mi Nasıl Anlaşılır

Makale ve tez aynı mı?

Makaleler tezlerden daha kısa ve daha odaklıdır. Tez temelinde hazırlanan makaleler, tezin veya tezden bağımsız olarak yürütülen araştırmanın bir bölümünü özetleyen daha kısa ve daha odaklı bir metindir.

Makale olduğunu nasıl anlarız?

Bir gerçeği açıklamak, bir konu hakkında bir görüş ve düşünceyi ifade etmek ve bir tezi savunup desteklemek için yazılan yazılara makale denir. Bir makale herhangi bir konu hakkında bilgi sağlamak için yazılabilir. Ayrıca, yeni bir fikir geliştirmek, o fikri desteklemek ve kanıtlamak amacıyla yazılan makalelerdir.

Tezden üretilen makale nasıl belirtilir?

Ancak, tezden bir yayın oluştururken, bunun tezden kaynaklandığını belirtmek gerekir. Ayrıca, makale yazma sürecine önemli bir katkı sağlamışsa danışmanın ikinci yazar olarak listelenmesi zorunludur. Tezden bir makale oluşturmak sadece kopyala ve yapıştır görevi değildir. Tezden bir makale yazmak beklenenden daha zordur.

Tez neden makaleye çevrilir?

Tez tamamlanmadan önce tezden alınan verileri kullanarak bir makale yayınlamak, tezin özgünlüğünü sorgulatabilir. Tez tamamlandıktan sonra yayınlamak daha mantıklıdır. Tez tamamlandıktan sonra yayınlamak, araştırmacının ve tezin görünürlüğünü artırır.

Makale ve tez nasıl ayırt edilir?

Bir tez ile bir uzmanlık makalesi arasındaki farka gelince, öncelikle bir tezin, öğrencilerin akademik bir derece elde etmek ve yeterlilik kazanmak için üniversite derslerinde yazdıkları bir metin olduğu söylenebilir. Öte yandan makale, genellikle tezden daha uzundur ve bir çalışma hakkında kapsamlı bir araştırma içerir.

Yüksek lisans tezinden makale çıkarmak zorunlu mu?

Akademik anlamda, makale yazım kurallarıyla aynı prosedürü izleyerek tezinizden bir makale yazmanız gerekir. Normal bir akademik makale yazıyormuş gibi, tez konusuna uyan ve bağlam içinde anlaşılabilir bir makale yazmak mümkündür.

Makale nasıl ayırt edilir?

Makalenin belirli bir konusu yoktur. Yazar herhangi bir konuda makale yazabilir. Makale gazete, dergi ve internette yayınlanacaktır. Türk edebiyatındaki bazı makale yazarları ve eserleri.

Makale en az kaç sayfa olmalı?

Makale uzunluğu en az yaklaşık 7.500 kelime, tercihen 70.000 karakter (boşluklar dahil) olmalıdır – sayfa başına yaklaşık 3.450 karakter, 20 sayfa. Makaleler Microsoft Word kullanılarak Times New Roman, tek satır aralığı ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.

Kimler makale yazabilir?

Makaleleri kim yazabilir? Sadece alanında uzman kişiler akademik makaleler yazabilir. Diğer makale türleri yeterli bilgiye sahip kişiler tarafından yazılabilir. Bu makaleler genellikle sanatsal, sosyal ve politik konuları kapsar.

Tezden üretilmiş yayın kaç puan?

Genel olarak, doçentlik adaylarının tüm bilimsel alanlarda toplam 100 puan almaları beklenir, bunlardan 90 puan doktora/sanat yeterliliği/uzmanlık sonrası için geçerlidir. Doktora sonrası dönemde yapılan tez çalışmalarından yayınlar bu 90 puanlık bölüme dahil edilmez.

Tez için makale nereden bulabilirim?

TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…

Doktora tezinden kaç makale çıkar?

Bir çalışma ancak yayınlanırsa başarılı olur. Bir tezin tek bir makaleyle sonuçlanabileceği gibi, birkaç makale de üretilebilir. Bu, çalışma konusuna ve toplanan verilere bağlı olarak değişir.

Tezin yüzde kaçı alıntı olabilir?

Tezin hangi yüzdesi atıf alabilir? Tezler için kabul edilebilir intihal oranı üniversiteden üniversiteye değişir, ancak lisans tezleri için genellikle %20-30 intihal/benzerlik kabul edilir. Yüksek lisans ve doktora tezleri için genellikle %20 oranı kabul edilir.

Tez bir makale midir?

Bir araştırma makalesi ile bir tez arasındaki fark nedir? Bir tez, üniversite öğrencileri tarafından akademik bir derece veya yeterlilik kazanmak için yazılan bir yazı parçasıdır. Genellikle araştırma makalelerinden daha uzundurlar ve tamamlanması birkaç yıl sürer.

Yüksek lisans öğrencisi makale yayınlayabilir mi?

Evet, bir doktora öğrencisi, makale hedef dergi veya yayının standartlarını karşıladığı takdirde bir derleme makalesi yazabilir ve yayınlayabilir. 25 Mayıs 2024Evet, bir doktora öğrencisi, makale hedef dergi veya yayının standartlarını karşıladığı takdirde bir derleme makalesi yazabilir ve yayınlayabilir. Dergi veya yayın.

Tez için makale nereden bulabilirim?

TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…

Tez yazmak zor mu?

Genel olarak konuşursak, tez yazmak kolay bir iş değildir. Yazmak bile kendi başına kolay bir süreç değildir, bu yüzden akademik bir çalışma olan tez yazmak daha da zorlayıcı olabilir. Ancak, bazı önlemler alarak ve doğru yaklaşımları seçerek bu zorluğu en aza indirmek mümkündür.

Tez akademik midir?

Tez nedir sorusuna verilecek en basit cevap, lisans veya yüksek lisans derecesini tamamlamak için gerekli olan uzun bir akademik makaledir.

Makale kaç sayfa olur?

Makale Uzunluğu ve Biçim Gereksinimleri Makaleler 1,5 satır aralığına sahip olmalı ve her sayfada 2,5 cm kenar boşluğu olmalıdır. Boşluk bırakacak şekilde ayarlanmalıdır. Her çalışma en fazla 25 sayfa olmalıdır. Ekler bu 25 sayfaya dahil değildir. Makaleler mümkün olduğunca özlü yazılmalıdır, ancak anlaşılır olduklarından emin olmak için özen gösterilmelidir.

Kaynak: boubyan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir