İçeriğe geç

Atıfet Süresi Ne Demek Hukuk

Atıfet süresi ne demek?

Yaklaşık altı asırdır kullanılan atitet kelimesinin sözlük anlamı “karşılığında hiçbir şey beklemeden, çıkar beklemeden cömertçe vermek, vermek”tir.

Hukukta atıfet ne demek?

Bu, kararın açıklanması veya tebliğinden itibaren belirli bir süre (genellikle bir hafta) içinde yapılması gereken ve kanunda açıkça gösterilen bir itiraz türüdür.

Arızi ne demek hukuk?

Türkçede “arızi” kelimesi “geçici”, “olası”, “sonraki” ve “harici” anlamlarında kullanılmaktadır. Bu, gayrimenkul sektöründe kullanılan ve belirli durumlarda vergiye tabi olan geçici kazanç teriminde “kazara” teriminin anlamını vermektedir.

Atipik ne demek hukuk?

“Atipik” terimi, kamu hukukuna göre iki farklı tüzel kişi arasındaki denetim ve gözetim yetkisini ifade eder.

Atıf yapmak ne demek hukuk?

“Atıf ve atıf prosedürleri” bir dönem ödevi, makale, tez, dilekçe, mahkeme kararı gibi metinlerde kanunlara, içtihatlara ve bilimsel makalelere atıf yaparken ve bu alıntının kaynağını belirtirken uyulması gereken kurallardır. Batı ülkelerinin hukuk literatüründe yerleşik atıf ve atıf prosedürleri vardır.

Atıfet mehli ne demek?

Dairemizin mevcut uygulamasına göre, Genel Kurul tarafından belirlenen süre “son tarih” olarak kabul edilmekte olup, borçların belirtilen süre içerisinde kapatılmaması halinde önceki Yönetim Kurulu kararı geçerliliğini korumaktadır.

Möhukta atıf nedir?

Atıf: Belirli bir işlem veya uyuşmazlığa ilişkin olarak yabancı hukukun tanınması.

Atıfet kabilinden ne demek?

Çeşitli nedenlerle çalışanların işyerinde fiilen çalışmadıkları dinlenme sürelerinde kendilerine ödenen ücrete ‘istifade edilebilir’ ücret denir.

Atıflarda bulunmak ne demek?

Kelime en yaygın olarak “atıfta bulunma” anlamında kullanılır. “Atıf” kelimesinin ikinci anlamı “atıfta bulunmaktır.” Denemeler ve makaleler gibi görüş yazılarında, yazarlar fikirlerini açıklamak için sıklıkla başka bir yazara veya kitaba atıfta bulunurlar.

Tefhim ne demek hukuk?

Yorum, karar duruşmasında hazır bulunan tarafa kararın tebliği olarak anlaşılmaktadır. Ceza yargılamasının karar duruşmasında mahkeme istinaf veya temyiz süresini kararın açıklanmasıyla başlatır, ancak duruşmaya katılmayan taraflar için süre kararın açıklanmasıyla başlar.

Ahz ne demek hukuk?

Ahzu Kabz Nedir? Ahzu Kabz, kararla emredilen şeyin avukat tarafından teslim alınıp saklanması demektir.

Zabt ne demek hukuk?

Teslimiyet kelimesi genel olarak bir şeyin düzenini, kontrolünü veya yönetimini sürdürme eylemini ifade eder.

Hukukta sui generis ne demek?

Hukuk gibi birçok disiplinde kullanılan, “benzersiz”, “benzersiz”, “orijinal” anlamına gelen Latince bir terim. Bir şekilde benzersizdir.

Mameleke ne demek?

2. Mamelek Kavramı: Herkesin bildiği gibi, bir kişinin tüm aktif ve pasif varlıkları Mamelek’tir. Bunun için, saf mallar, yani borçlardan ayrılmış şeylerin ve alacakların toplamı ile bu tasniften önceki varlık miktarından oluşan gayri saf mallar ayrılır.

Tali ne demek hukuk?

Yardımcı hukuk kaynakları (ikincil-tamamlayıcı hukuk kaynakları) ise bağlayıcı olmayan ve uyulması gerekmeyen, sadece hukukun uygulanmasını destekleyen ve yönlendiren hukuk kaynaklarıdır.

Atıf ne demek örnek cümle?

Kullanılan bilgi ve fikirlerin kişiselleştirilmesi ve aktarılmasıdır. Yazar (2001), eğitimin bir ülkenin kalkınmasında önemli bir rol oynadığını belirtmiştir. Alıntılanan cümlede eserin yazarının adı geçiyorsa, yalnızca sayfa numarası belirtilir.

Kanunda atıf nedir?

Doğrudan alıntı, alıntılanan cümlelerin kaynaktan tam olarak alıntılanması anlamına gelir. Doğrudan alıntılarda, alıntılanan kısımlar orijinal kaynaktakiyle aynı yazım, ortografi ve noktalama işaretlerine sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta bir yazım hatası olsa bile, değişmeden kalmalıdır.

Kanun ihtilafı nedir?

Üçüncü kişilerin aralarındaki hukuki işlemlerde ve uyuşmazlıklarda uygulanacak hukuku belirleyen kurallara kanunlar ihtilafı kuralları denir.

Hukukta itiraz ne demek?

Mahkemelerin, hâkimlerin veya savcıların kararlarının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle daha üst makama başvurulmasına itiraz, ceza muhakemeleri hukukunda savcının kararına karşı yapılan itiraza ise istinaf denir. Mahkemelerin ve hâkimlerin kararlarına karşı yapılan itiraza ise istinaf denir.

Kaynak: sinto.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir