İçeriğe geç

Kaymakam Neyi Yönetir

Kaymakamlık neye bakar?

E) Kaymakam, İlçenin genel yönetimini ve genel gelişimini her yönüyle düzenlemek ve denetlemekle görevlidir; F) Kaymakam, İlçede hiçbir kuruluş veya yetkili memurun sorumlu olmadığı işleri, bu tür işlerin yürütülmesinde ilgi duyan herhangi bir idari veya daire başkanından isteyebilir.

Vali kaymakama emir verebilir mi?

Vali ve kaymakamın kolluk kuvvetlerine doğrudan emir verme yetkisi. Vali, ildeki kolluk kuvvetlerinin başı, kaymakam ise ilçedeki kolluk kuvvetlerinin başıdır (İBK md. 11/1, 32/1). Kolluk kuvvetlerinin amirleri ve memurları, valinin ve kaymakamın emirlerini derhal yerine getirmekle yükümlüdür (İBK md. 11/1, 32/1).

Kaymakam ve vali ne iş yapar?

İlçe valisi, kanunların, tüzüklerin, yönetmeliklerin ve hükümet kararlarının yayımlanması, yayımlanması ve uygulanmasından sorumludur, kendisine verilen yetkileri kullanır ve kendisine verilen görevleri yerine getirir. İlçe valisi, valinin talimatlarını ve emirlerini yerine getirmekten sorumludur; valiler, ilçenin tüm meselelerinde doğrudan ilçe valisi ile sorumludur.

Kaymakam savcıya emir verebilir mi?

Vali veya kaymakam, Başsavcıya bilgi vererek adli kolluk kuvvetlerini görevlendirebilir (Madde 5). Başsavcı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı laboratuvar personeline adli görevler için emir verebilir.

Kaymakamlık hangi işleri yapar?

Kaymakam, ilçenin idaresinden sorumludur ve devletin yerel temsilcisi olarak hareket eder. Kaymakam nedir diye sorulduğunda, ilçedeki idari, hukuki ve sosyal konularda önemli kararlar alan kişi olduğu söylenebilir. Türkiye’nin her köşesinde, bir kaymakam ilçede düzeni, huzuru ve kalkınmayı sağlar.

Kaymakam hangi kurumlara karşı sorumludur?

İLÇE YÖNETİMİ VE TEŞKİLATI İlçe Valisi, ilçenin genel idaresinden sorumludur. Bakanlık Kuruluş Kanunları uyarınca ilçede gerekli görülen sayıda teşkilat bulunacaktır. Bu teşkilat (dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilatlar hariç) İlçe Valisinin emrinde olacaktır.

Kaymakam kimin üstü?

Madde 29 – Kaymakamlar, İçişleri Bakanlığı Genel Müdürlüğünün seçimi ve Bakanın onayı üzerine Cumhurbaşkanının müşterek kararı ve onayı ile atanır. (Ek: -4748/1 md.) Kaymakam olarak yalnızca mülki idare hizmetleri sınıfında bulunanlar görev yapabilir.

İlde en yetkili kişi kimdir?

Vali, illerin yönetiminden sorumlu kişidir.

Kaymakamı kim denetler?

Kaymakamlar görevlerini il valilerinin gözetimi ve denetimi altında yürütürler. İlk olarak Osmanlı İmparatorluğu’nda Tanzimat Fermanı’nın yayımlanmasıyla çalışmaya başladılar. Kaymakam kariyerli bir memurdur. Mesleğe girmek için yasal olarak tanımlanmış gereklilikler gereklidir.

Vali kimlerden üstündür?

Valiler yürütme organının bir organıdır ve eyalet hiyerarşisinde başkandan hemen sonra sıralanırlar. Belediye başkanı gibi kendi özerk tüzel kişilikleri yoktur, ancak eyalet tüzel kişiliğine tabidirler.

Vali yardımcısı kaymakamın üstü mü?

İlçe valisi göreve başladıktan sonra, hemen vali yardımcısı olarak atanmayacaktır. Görevlerinizi başarıyla yerine getirerek kendinizi kanıtlamalısınız. Başarılı bir ilçe valisi olursanız, vali yardımcısı olmaya da hak kazanacaksınız.

İlçede en yetkili kişi kimdir?

Aynı kanunun 703 sayılı KHK ile değiştirilen 27. maddesinde; “Kaymakam ilçede hükümetin temsilcisidir.” denilmektedir. Maddede; “Kaymakam ilçede Cumhurbaşkanının idari ve yürütme organıdır.” hükmü yer almaktadır. Buna ilişkin düzenleme yapılmıştır.

Polis savcıdan emir alır mı?

(Değişik: RG–28928) Adli görevlerle ilgili emir ve talimatlar, kolluk kuvvetleri arasındaki işbölümü ile kolluk teşkilatının görev ve yetki alanlarına göre Cumhuriyet savcılarınca verilir. Adli görev alanları dışındaki adli kovuşturma, üstlerinin talimatı altındadır.

Kaymakam savcıya arz mı eder rica mı?

Kaymakamlar adli makamlara, adli makamlar mülki amirliklere başvuruyor, nezaketin sadece kadın ismi olarak anıldığı yerlerde ise evrak iadesi bir ön yazıyla ve “Bundan sonra yazışma usulünde daha dikkatli olmanız rica olunur.” denilerek başlıyor. Aslında mahkemeler bu konuda kısmen haklı.

Kaymakam kimlerin amiridir?

İllerde devletin temsilcisi olarak görev yapan mülki idare amirleri, esas itibarıyla ilde vali, ilçede ise kaymakam olarak görev yapmaktadırlar.

Kaymakamlıkta ne gibi işlemler yapılır?

– Kaymakam her yıl ilçedeki tüm bucakları ve köylerin en az yarısını ve ilçe içindeki teşkilatı denetler. – Yerel halkın istek ve ihtiyaçlarını kaydeder ve uygun işlemleri yapar. – Denetimi ne zaman devralacağını ve denetleyeceğini valiye bildirir. Devir ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde valiye bildirir.

Kaymakamın görevleri nelerdir 5 tane?

1) Halkın ihtiyaçlarını karşılar. Kaymakamın en önemli görevlerinden biri halkın ihtiyaçlarını karşılamaktır. … 2) Nakil ve teftiş görevleri. … 3) Kolluk teftişleri. … 4) Resmi törenler. … 1) Kolluk özel kuvvetleri. … 2) Hükümet daireleri. … 3) Belediye idareleri. … 4) Köy idareleri.

Kaymakamlık nereye bakar?

Kaymakamlar, ilçedeki hükümet dairelerini, kurumları, özel işletmeleri, belediye ve köy yönetimlerini ve bunlara bağlı kuruluşları denetlemek ve kontrol etmekle görevlidir. Kaymakam, ilçede çalışan görevlilerden ve ilçe idari teşkilatından sorumludur.

Kaymakam neden sorumludur?

“Kaymakam, ilçede kanunların uygulanmasını sağlar, Valinin emirlerini yerine getirir, ilçedeki çeşitli kamu kuruluşlarının çalışmalarının koordinasyonunu sağlar, halkın şikâyetlerini dinler, ihtiyaçlarını tespit eder ve bunları karşılamak için gerekli tedbirleri alır, törenleri yapar ve resmi ziyaretleri kabul eder.”

Kaynak: rothys.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cartoonsshop.com.tr