İçeriğe geç

Mısır Ne Zaman Ve Nasıl Ekilir

Mısır ekimi hangi aylarda yapılır?

Mısırın ana ürün olarak yetiştirilmesi durumunda ekimin nisan ortası ile mayıs ayının ilk haftası arasında yapılmasının en uygun olduğu, ikinci ürün ekiminde ise buğday hasadından hemen sonra, en geç temmuz ayı başında ekim yapılması gerektiği tespit edilmiştir.

Mısır ekildikten sonra kaç günde çıkar?

Mısır, tohumdan ürüne dönüşmek için uzun süreçlerden geçer. Mısırın ilk çimlenme belirtileri ekimden bir ay sonra toprakta görülebilir. Uygun koşullar altında mısır, olgunluğu nedeniyle ekimden 90-130 gün sonra hasat edilebilir.

Mısır en çok ne zaman su ister?

Mısır bitkisinin suya ihtiyaç duyduğu en kritik dönem, tepe ve koçan püsküllerinin oluştuğu dönemdir. Bu dönemde olası su stresi, verimlilikte önemli bir düşüşe yol açar. Fizyolojik olgunluktan önce, tanedeki süt limiti ½ veya hemen altındadır ve tane ağırlığının %75’ine ulaşmıştır.

Mısırda yüksek verim almak için ne yapmalı?

Mısırda yüksek verim elde etmek için hem taban gübresi hem de ekimden sonra üst gübreleme iki dönemde yapılmalıdır; birincisi 6-7 yapraklı dönemde (ilk çapa üzerinde) ilk N uygulaması, ikincisi ise son çapa üzerinde yapılmalıdır.

Mısır ekerken nelere dikkat etmeliyiz?

Mısır yetiştirmek için en uygun topraklar, organik madde ve bitki besinleri açısından zengin, sıcak, tınlı, iyi drene edilmiş ve iyi havalandırılmış topraklardır. Toprak pH’ı 6-7 olmalıdır. Aşırı asidik ve alkali topraklar istenmez. Mısır bitkisi çimlenme döneminde tuza dayanıklıdır.

1 torba mısır tohumu kaç dönüm eker?

Çok iyi adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Macha silajlık mısır yüksek kaliteli ve kolay sindirilebilen bir silajdır. 50.

Mısır bitkisi suyu sever mi?

Mısır kaç gün sulanmalıdır? Daha önce vurguladığımız gibi mısır suyu seven bir bitkidir ve tohumdan ürüne kadar geçen süreçte nemli toprak gerektirir. Mısırın ne sıklıkla sulanması gerektiği sorusunun cevabı, mısırın yetiştirildiği iklime bağlı olarak değişebilir.

Mısır güneşi sever mi?

Mısır sıcak iklimi ve bol güneşi sever; yetiştiriciliği sırasında azami özen gösterilmesi gereken çok değerli bir bitkidir. Mısır, buğday ve pirinçten sonra üçüncü büyük bitki olarak dikkat çekmektedir.

Darı kaç günde sulanır?

Mısır bitkisi su ihtiyacına bağlı olarak yaklaşık 2 günde bir sulanmalı, en fazla 7-8 günde bir sulama yapılmalıdır. Ancak hava şartları, toprak yapısı ve su temin kapasitesi gibi faktörlere bağlı olarak sulama programı ayarlanabilir.

Mısır en çok neyi sever?

Mısır, su ihtiyacı yüksek bir bitki olduğundan, suyu tutmayan toprakları tercih eder. Mısır verimi için, yetiştirildiği toprağın derin, iyi drene edilmiş ve havalandırılmış, organik madde açısından zengin olması avantajlıdır.

En iyi mısır tohumu hangisi?

Sentinel mısır tohumu, güçlü bitki yapısı ve hastalıklara karşı dayanıklılığı ile öne çıkmaktadır. Endüstriyel pazara uygunluğu ve taze tüketim imkânı Sentinel mısır tohumunun tercih edilmesinin başlıca nedenleri arasındadır.

Bir mısır fidesi kaç koçan verir?

Genellikle melez çeşitlerde koçan uzunluğu 20–30 cm’dir. Koçan çapı 3 ila 6 cm arasındadır. Koçandaki çekirdek sayısı 300 ila 1000 arasında değişse de genellikle 500 ila 600 çekirdek yeterli kabul edilir. Koçan: Bir bitkiye iyi çekirdekleri bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2’dir.

Mısır en çok hangi gübreyi sever?

Mısır bitkisinin azot ihtiyacının yüksek olması nedeniyle üst gübrelemede üre veya %33’lük N-amonyum nitrat kullanılmalıdır.

Mısırın hızlı büyümesi için ne yapmalı?

Güneşli ve sıcak günlerde hızlı büyür. 18 derecede hızlı ve düzenli çimlenir. Mısır için uygun büyüme sıcaklığı 20-30 derecedir. Sıcaklık 10 derecenin altına düşmemelidir.

Mısır kaç cm arayla dikilir?

Sıra dikiminde genellikle sıra arası 70 cm, sıra üzeri 25 cm’dir. Bu tür dikimlerde dekara 6.000 civarında bitki düşmektedir.

Mısır tohumu kaç cm derine dikilir?

İlkbaharda ana ürün olarak mısır ekebilmek için, toprak, kültivatör veya pulluk gibi tarım ekipmanları kullanılarak 7 ila 11 santimetre derinlikte sürülmelidir. Toprağı sürerken sert toprağın yumuşadığından emin olun. Mısır ikinci ürün olarak ekilecekse, hasattan sonra tarla dikkatlice temizlenmelidir.

1 dönüme kaç kilo mısır ekilir?

Engeller. TOHUM ORANI: Havalı ekim makinesi ile ekimde dekara 2,0-2,5 kg. Tohum kullanılır. Melez çeşitler için dekara 7.500-9, çeşit özelliklerine bağlı olarak.

Eylül ayında mısır ekilir mi?

Eylül ayında ekilen sebze ve meyveler Tarlalara fide dikmek için bazı hazırlıklar yapmak önemlidir. Tahıl bitkileri yetiştirmek için tarlaların hazırlanması Eylül ayında tamamlanmalıdır. Ayçiçeği ve mısır gibi ürünler bu ayda hasadı sona eren ürün türleridir.

Mısır tohumu kaç yıl dayanır?

Tohumlar düşük sıcaklık ve düşük bağıl nem koşullarında 2 ila 10 yıl arasında saklanabilir.

Kaynak: ercak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

cartoonsshop.com.tr